Welcome to Happiness

Tökéletes szendvics alap – kifli otthon sütve!

Nem bonyolult, nem nehéz, ajánlom figyelmetekbe! 

HOZZÁVALÓK:

  • 350 g búzaliszt (BL 55)
  • 250 ml 2,8 % – os tej
  • 25 g élesztő (friss)
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál só
  • 25 g vaj
  • + lekenni 1 evőkanálnyi tej
  • tetejére: szezámmag
  • extra: pirított magvak, sült hagyma stb.

ELKÉSZÍTÉS:

Ebből a mennyiségből (kb 45 perc alatt) 8 db kifli lesz.

  1. 1 dl tejet meglangyosítunk az élesztő felfuttatásához, majd mehet bele a cukor és az élesztő, ez kb 10 perc.
  2. Addig lábasban megolvasztjuk a vajat, majd egy tálban összeállítjuk a tésztát. Liszt, só, vaj, maradék tej, felfuttatott élesztő. Ha kell adunk még lisztet hozzá, előfordulhat hogy felvesz még akár 30-40 g-ot is és jól kidolgozzuk.
  3. Ezen a ponton beledolgozhatunk magvakat (pirított tökmag, napraforgómag…), apróra vágott sült hagymát, picivel több sót is elbír … vagy akár teljes kiőrlésű liszt is kerülhet bele.
  4. Ha kész megfelezzük és kerek lappá kinyújtjuk, majd negyedeljük és egyesével még nyújtunk rajta egyet mielőtt feltekernénk szorosan a szélesebbik felétől. Ügyeljünk rá hogy a hajtás a végén alulra kerüljön.
  5. Formázhatjuk bagel formájúra is … ekkor sodorjuk és a végét egymásba hajtjuk és eligazgatjuk.
  6. Sütőt ideje bekapcsolni, 200 ‘C fok, alsó – felső sütés. Míg bemelegszik a sütő az pont elég a kifliknek …
  7. Mikor a sütő elérte a hőmérsékletet akkor gyorsan lekenjük a kifliket tejjel és megszórhatjuk szezámmaggal is.
  8. Sütöpapírra helyezve sütjük őket szép pirosra, ez kb 20 perc.
  9. Kész, voilá! 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!